Film Film
Latinamerika i Fokus: Filmfestivalen som tar en hel kontinent till Malmö

Latinamerika i Fokus: Filmfestivalen som tar en hel kontinent till Malmö

Nya filmer, nya historier … och alltid den lilla människan i fokus i festivalen som för sextonde året i rad tar Latinamerika till Malmö. Bortom klichébilder, och genom att lyfta upp både kända och unga filmskapare från kontinenten, förenar Latinamerika i Fokus i sitt program, kultur, kunskap och engagemang.Vi bjuder på berättelser som underhåller, avslöjar, berör, påverkar, och som i kombination med föreläsningar om aktuella ämnen, breddar vår världsbild.

I år erbjuder vi ett brett urval av spel- och dokumentärfilmer från Argentina, Bolivia, Brasilien, Chile, Colombia, Mexiko, Peru och Uruguay. Ta chansen att se t. ex. Fernando Solanas avslöjande dokumentär -Viaje a los pueblos fumigados- eller den kultförklarade regissören Lucrecia Martels senaste verk, Zama. Ha även koll på de tre nya långfilmerna från Chile, bl.a. invigningsfilmen Los versos del olvido.

FN:s deklaration om de Mänskliga Rättigheterna samt Globala Målen & Agenda 2030 utgör ett ram till valet av flera av våra film- och samtalsprogram. Två dokumentärfilmare från Mexiko -Ludovic Bonleux och Témoris Grecko- gästar festivalen med var sin film för att berätta om hur det står till med de mänskliga rättigheterna i landet. En utställning och ett samtal belyser situationen för kvinnor i Colombia två år efter fredsavtalet. I samarbete med Makt över maten-nätverket sätter vi fokus på kampen om fröet - källan till all existens.

Allt detta och mer ryms i ett program som omfattar mer än ett trettiotal programpunkter som anordnas i Malmö, Lund och flera orter i Skåne.

Vi lovar dig en berikande upplevelse! Bienvenidos / Välkomna till Latinamerika i Fokus 2018!

Price 80 - 130

Organizer

Keywords

filmfestival Film