Marknadsför dina evenemang gratis i evenemangskalendern

Malmö stad erbjuder alla som arrangerar publika evenemang i Malmö möjligheten att synas i evenemangskalendern. Kalendern är välbesökt med drygt fem miljoner sidvisningar per år. Det är gratis att vara med i kalendern. Riktlinjer 


 


För dig som arrangerar evenemang:


Börja med att registrera ett konto (länk) i vårt verktyg. Om du skapat evenemang på din egen Facebooksida finns de med största sannolikhet redan i vår databas, vi hämtar in informationen automatiskt. Då kan du gå in och redigera text, uppgifter eller bilder på ditt evenemang för att de ska presenteras så bra som möjligt i vår kalender. Om du inte vill göra evenemang på Facebook kan du istället välja att lägga in dem manuellt i vårt verktyg.

Support & frågor - Vid behov om support eller om ni har frågor så vänder ni er till evenemang@malmo.se


Tips - skapa evenemang via Facebook

BILDER - Tänkt på använda en tydlig och "säljande" bild. Från att en besökare ser bilden så ska de kunna uppfatta vad evenemanget handlar om utan att behöva läsa texten.

TEXT - Första stycket i texten av beskrivningen av ert evenemang bör kunna fungera som en ingress, eller en kort sammanfattning av er evenemang. Detta då denna text t ex används för beskrivning av evenemanget till tidningen Vårt Malmö. Men även av den anledningen att de flesta användare föredrar korta och sammanfattande texter.

PLATS FÖR EVENEMANGET - Den valda platsen behöver vara just en plats och inte en gatuadress. Finns inte platsen på Facebook så är det viktigt att ni lägger till den så att besökare hittar till ert evenemang. En plats kan läggas till på två sätt, antingen via Facebooks app där ni checkar in geografiskt och skapar den plats som saknas. Alternativt så skapar ni en sida för platsen.

DATUM OCH TID - Om evenemanget pågår under en längre perido samt har delivs olika innehåll under tiden, så bör ni inte skapa ett evenemang från dag X till dag Z. Skapa istället ett evenemang för respektive dag. Detta ökar er synlighet både via Facebook samt evenemangskalendern.

BILJETTER - Om ni säljer biljetter till ert evenemang så ange korrekt länk till att köpa biljetter online i fältet för biljetter.

Frågor & svar

På följande sida hittar ni fler tips; https://evenemang2.malmo.se/sidor/for-arrangorer-fragor-svar


Att tänka på – kategorier och nyckelord


Evenemang som hämtas från Facebook saknar kategori, och ofta även nyckelord. För att öka synligheten i vår kalender bör ni lägga till nyckelord. Gör så här: i slutet av den beskrivande texten lägger ni till ett eller flera av följande ord som hashtag, till exempel #barn&familj. När ni skapar era event via Facebook så matchas det automatiskt till motsvarande kategori eller nyckelord i Malmö stads evenemangskalender. Välj en eller flera av dessa:Kategorier


·      Barn & familj 


·      Dans


·      Festival & utomhusevenemang


·      Film


·      Guidade turer


·      Högtider


·      Marknad


·      Mässa


·      Musik


·      Show & humor


·      Sport


·      Teater


·      Utställning


·      ÖvrigtNyckelord


·      Allsång


·      Balett


·      Cirkus


·      Dagkonferens


·      Festival


·      Högtid


·      Jul & Nyår


·      Julkonserter


·      Julmarknad


·      Klubb


·      Konferens


·      Konsert


·      Konst


·      Konst & hantverk


·      Litteratur


·      Föredrag


·      Loppmarknad


·      Mat


·      Modern dans


·      Motionslopp


·      Museer


·      Musikal


·      Natur


·      Opera


·      Performance


·      Revy


·      Sällskapsdans


·      Show


·      Humor


·      Sportlov


·      Höstlov


·      Jullov


·      Standup